Venter på far

Koncertnavn

Nu har kvind-tetten Venter på Far pakket instrumenterne og snøret kjolelivet for at tage på landsdækkende turné. Med i håndtaskerne har de en perlerække af opsange til den moderne kvinde om ikke at glemme sine kerneydelser i farten.

Og til de, der ikke kan vente på turnéen, eller som simpelthen bare ikke kan få nok, er alt det bedste fra Venter på Far samlet på cd'en '1.sortering', som er i handlen netop nu.

De fem kvinder fra Venter på Far er trukket i arbejdstøjet for at give alle moderne, fortravlede kvinder en kærlig - men bestemt - opsang. Det gør de godt og grundigt ved at tage på turné landet rundt, hvor husmødre og deres mænd vil få mulighed for at nyde orkestrets kvindelige musikalske kerneydelser - råt for usødet. Med lige dele rapkæftet ironi og hudløst ærlig inderlighed skiftevis udstiller og forsvarer de fem orkestermedlemmer den moderne kvindes livsverden med mand, børn, dobbeltarbejde, sexualitet og alderspanik.

Denne gang rettes fokus dog særligt mod 'far', der ifølge de fem bandmedlemmer alt for ofte må undvære den uforbeholdne opbakning, som han i bund og grund har fortjent. Det råder Venter på Far nu bod på - ikke mindst med den helt nyskrevne hyldestsang 'Kære far', som også er at finde på bandets nye cd '1. Sortering'.

"Med arbejde både ude og hjemme, børn, som man jo gerne vil have skal tage sig ordentlige ud og mænd, der kræver deres på både den ene og den anden måde, er der sandelig nok at se til som kvinde. Sådan skal det også være. Og man når nu én gang længst med et smil og en positiv indstilling - frem for det millimeterdemokrati, som mange såkaldt moderne kvinder praktiserer. Vores budskab er, at der ikke går noget af os kvinder for hele tiden at give lidt ekstra. Hvis bare manden er glad og børnene har det godt, så bliver man også selv et gladere menneske. Og hvem gider se på en sur mokke?" siger Anne Dorte Michelsen fra Venter på Far.

De, der i forvejen er bekendt med Venter på Fars bidende og svidende opsange, får mulighed for et genhør med gruppens kæmpehit 'Handyman', om hjemme-håndværkeren med 'spartelmasse nok til to', ligesom man kan glæde sig til klassikere som den muntert-travle 'Der er altid noget at gøre for en husmor', den indestængt-oprørske 'Så ond er jeg' og den alders-fobiske 'Vi er da ikke desperate, er vi vel?'. Og nye lyttere og mødre kan f.eks. starte her - med sangen 'Baby baby baby', der stadig kan svirpe som en våd karklud i ansigtet på tidens norm om fuldtidsjob, café-besøg og hele tre børn i MPV'en.
Da Venter på Far, som udover Anne Dorte Michelsen i dag består af Cathrine Nordseth, Cæcilia Glode, Anne Herdorf og Julie Michelsen, udgav cd'en 'Vupti' i 1994, var det med et overvældende salg på 95.000 eksemplarer. Siden er fulgt en perlerække af hits. De største er samlet på cd'en '1. Sortering', som er i handlen netop nu, og som danner optakt til Venter på Fars efterårsturné.

Der lå engang en verdensberømt husholdningsskole i hjertet af Østrig. Her kunne en sund ung kvinde møde ligesindede, finde inspiration og blive tryg ved hvori hendes mission som kvinde og husmoder bestod. På denne skoles blokfløjtekursus mødtes for år tilbage fem livsglade og bundmusikalske kvinder.

De fem fandt hurtigt ud af, at de nærede den samme passion for vort kontinents gamle enkle folkemelodier. Både de smukke og længselsfulde hymner, som i længst forsvundne tider blev sunget fra struben af en ensom fårehyrde i en fjern og utilgængelig bjergegn. Men i sandhed også de kække og taktfaste arbejdssange, som igennem generationer er blevet brummet fra mangen en mandig strube, eller er fløjet over læberne på en lille munter husmor, når hun frejdigt tog fat på dagens dont.

Disse fem kvinder udnyttede enhver lejlighed til i fælleskab at musicere.
Når brødet hævede, når gruekedlen kogte, når druerne skulle fodæltes, eller når strikketøj og broderier for gennem deres flittige fingre. Altid måtte de bryde ud i sang.

Snart begyndte rygtet at ile, om deres optimistiske og følsomme
blokfløjtespil og deres perlende stemmer.

Et år efter stod Venter på Far for første gang på scenen i den lille kaffebar "Kaffesalonen" på Peblingedosseringen i København og sang for et begejstret og dybt grebet publikum deres sange om husmoderens genfødsel, mandens frelse og kvindens sande mission. Det gik lige til hjertet! Ingen der var til disse alleførste koncerter med gruppen, vil nogensinde glemme den beslutsomhed, den takt og målfaste musiceren som siden har været Venter på Fars fornemste kendetegn. Her var i og er i sandhed kvinder med en mission.

Det videre triumtog er jo så fyldigt beskrevet andetsted, at der ikke her er grund til at gå i detaljer.. Familiealbummet VUPTI solgte i utallige eksemplarer, efterfølgeren UNDSKYLD blev revet væk. Hertil kom de endeløse rækker af udsolgte koncerter for et henført publikum. De efterfølgende år viste, hvor stort behovet var for den mission Venter på Far fra første færd havde begivet sig ud på: At genskabe respekten for husmoderens arbejde, samt at værne om de udsatte og forladte fædre.

Sange som Der Er Altid Noget At Gøre For En Husmor, Vi Elsker Magasin, Vi Kan Li' At Ha' Noget Vi Kan Rive I, Handyman og Det Er Da Ikke Noget At Tale Om, vil for altid stå prentet i danskernes bevidsthed. Og Venter På Fars perlehumør og forfriskende ord og toner har en gang for alle besejret vore hjerter.

Som kronen på værket kunne Venter på Far så i foråret 2000 købe deres gamle husholdningsskole tilbage fra den østrigske stat.
Her fandt de mange popmillioner deres naturlige anvendelse, og de seneste 4 år har orkesterets medlemmer tilbragt på det slot, der idag rummer kurtanstalten "Der Frohe Vater" opkaldt efter den oprindelige husholdningsskole.

Hertil valfarter udslidte og desillusionerede husmødre fra hele verden.

En helt særlig kombination af absolut hvile (under en lun plaid frisk luft) opmuntrende blokfløjtespil, knibeøvelser og træningsprogrammer i positiv tænkning, har vist sig at være lige nøjagtig det, som alverdens kvinder har higet og længtes efter. Ventelisterne er endeløse.

Alligevel drager Venter på Far nu endnu engang af gårde for at berige os alle med deres livsvidom, sunde livssyn, pragtfulde evergreens, nye hits og altid, altid perlende humør.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Venter på far er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Venter på far

For booking af Venter på far ring til nkbooking - tlf. 7020 3648


 Nyhedsbrev
E-mailadresse:

Tilmeld
Frameld
Nomineret
 Venter på far
Info
Kontakt
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
Email:
Relaterede kunstnere
- A Banda
- Anders Graae
- Anna David
- Anne Marie Bush
- Annika Askmans orkester
- Apache
- Arvid
- Basim
- Bazaar
- Benny Holst
- Birthe Kjær & Feel Good Band
- Black Magic
- Bo Schiøler & Skavankerne
- Bryan Rice
- Caroline Henderson
- Casino Royale
- Christina Chanée og Tomas n'evergreen
- Clements All Stars
- Cut 'N' Move
- Danser med Drenge
- Den danske mafia
- Dinner & Dans totalløsning
- Diskofil
- Dissing, Dissing Las & Dissing
- DJ Dex & Kna Connected
- DK Rocks
- Dodo & The Dodos
- Dorthe Zielke
- Elizabeth Hersing Ensemble
- ELVIS On My Mind
- Erann DD
- Erik Grip
- Erik Grip & Peter Abrahamsen
- Fede Finn & Funny Boyz
- Frederik
- Grip & Gunde
- Habbadám
- Henning Stærk
- Henrik Liep & the soulworkers
- Holger Vig
- Ida Corr
- Ivan Pedersen
- Jack Vreeswijk
- JaJa
- Jakob & Rudi
- James Sampson
- Jan Nielsen
- Jane & Shane
- JD and the BopCats
- Jette Torp
- Jimilian Ismaili
- Johnny Deluxe
- Jomfru Ane Band
- Kalle Brandt
- Kalle Pimp
- Karen Marie Jørgensen
- Kaya Brüel og Ole Kibsgaard
- Keld Heick & Time Machine
- Kristian Lilholt
- L.A. Prostitutes
- Ladies Sing the Blues
- LadyLand
- Lene Siel
- Linda Andrews
- Liv Skotte
- Live Salsa med Egües y su cuban beat
- Lizzie
- Maria Lucia
- Marie Carmen Koppel
- Martin Axelgaard
- Mette Kirkegaard
- Mia Martinez & her MamboSoul
- Michael Falch
- Michael Vesterskov
- Milo (fra RaiDen)
- Mohamed Ali
- Monique
- Morten Hemmingsen
- Neighbours
- Nice Little Penguins
- Party Patrol
- Patricia
- Paul Harrison Band
- Peter Viskinde
- Potters Jig
- Preuthun - Rasmussen Duo
- På Slaget 12 - PS12
- RaiDen
- Rasmus Thude
- Rocazino
- Rubens Orkester
- Rusbjerg & Venndt
- Sange i Stereo
- Sanne Do
- Sascha Dupont
- Sebastian
- Simone
- Skipper Just Frost
- Soluna Samay
- Soluna Samay
- Sonic Steel Band
- Sorten Muld
- Stardust Boogie Band
- Steffen Brandt
- Stephanie Ravn
- Sukkerchok
- Sveinur
- Søren Berlevs Gas Show
- Tarantino Soundtrack Orchestra
- Télé Rouge
- The Beatophonics
- The Dreams
- The Fireflies
- The Tolkien Ensemble
- ThirdWheelDrive
- Tobias Trier
- Trio Bel Canto
- Trio Klezmer med Channe Nussbaum
- Tyrolerband - Tyrolerorkester
- Tøbrud
- Venter på far
- Vocal Line
- Volf Duo
- Young Flowers Reunion
- Zenobia
- Zididada
- Østkyst Hustlers