Lisa Tjalve

Kirkekoncert

2007, VINDER AF RENATE HOLM- & EMMERICH KÁLMÁN PRISEN
2008, MODTAGER AF GOTTLOB-FRICK ÆRESMEDALJEN

Sopranen Lisa Tjalve er født i København 1974. Hendes sangtalent blev tidligt opdaget af den danske dirigent Tage Mortensen. Allerede i årene 1985-91 medvirkede hun under hans ledelse som solist i talrige koncerter, fjernsynsoptagelser og Cd-produktioner i samarbejde med Danmarks Radio. Hun studerede efterfølgende på Hochschule für Musik Köln hos professorerne Kms. Hans Sotin og Klesie Kelly-Moog og afsluttede sit sangstudium i år 2000 med udmærkelse. Endvidere deltog hun i "master class" hos Ingrid Bjoner, Tom Krause, Diane Montaque & Edda Moser. Senere har omfattende private studier hos bel canto specialisterne Felix Rolke & Neil Semer samt Brigitta Seidler-Winkler været særlig vigtige for hendes videre tekniske og musikalske udvikling. I 2003 aflagde hun debutkoncert fra "Solistklassen" på det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos prof. Kirsten Buhl-Møller. Politiken skrev næste dag, om en sangerinde med "et bemærkelsesværdigt scenisk nærvær, skælvende fine soprannuancer, brillante koloraturer med et lovende lyrisk-dramatisk potentiale".

Sine første engagementer havde Lisa Tjalve ved Stadttheater Pforzheim, Teatro Vipiteno og på Hebbelteatret i Berlin med Die Zeitgenössische Oper Berlin. Hun startede med Barokroller som Calisto fra La Calisto af Cavalli og Iphise fra Dardanus af Rameau, som blev opført ved "1. Kölner Rameaufestival" under ledelse af dirigenten Konrad Junghänel men kunne også høres som Maria i musicalen West Side Story. Derefter medvirkede hun i Marcus Stockhausens uropførelse Sphärenmusik i samarbejde med Neue Rheinische Kammerorchester Köln, som blev optaget live på Cd. Med samme orkester blev Skabelsen af Haydn indspillet på Cd.

Fra 2001 til 2003 var hun fast ansat på Theater Lübeck. Der sang hun bl.a. roller som Rosina i Barberen fra Sevilla, Despina i Cosi fan Tutte, Lauretta i Gianni Schicchi og Sophie i Rosenkavaleren. Om hendes debut som Sophie skrev avisen Kieler Nachrichten: "Stjernestunder med sopran". I operetteroller kunne man høre hende som Valancienne i Den Glade Enke og som Lisa i Grevinde Mariza. Eksponerede koloraturroller som Agnes i Fruentimmerskolen af Rolf Liebermann og Zémire i Zémire & Azor/Skønheden og Udyret af E.M. Grétry hørte også til hendes lübecker repertoire. Den førende tyske avis Frankfurter Allgemeine og den kendte operakritiker Jürgen Kesting skrev, at Lisa Tjalve "med sine klokkerene koloraturer og fine dynamiske nuancer og sin yndefulde optræden gjorde Zémire til en virkelig Belle". I august 2003 forlod Lisa Tjalve efter eget ønske sin faste ansættelse på Theater Lübeck, men forblev stadig tilknyttet teatret som gæst, hvor man samme år kunne høre hende i glansrollen som Sophie i Rosenkavaleren.

Som freelance sanger koncerterede hun både med yndlingsværker som Carmina Burana af Orff og Pergolesis Stabat Mater og i operette & opera-opførelser i Philharmonien Köln, Beethovenhalle Bonn, the Crown Hall Jerusalem, Musik & Kongresshalle Lübeck, Danmarks Radios Koncertsal og ved Salzburger Osterfestspiele. Hun har i den forbindelse arbejdet sammen med dirigenter som Claudio Abbado, Marcus Creed, Helmuth Froschauer, Peter Neumann, Roman Brogli-Sacher og Uri Segal. Endvidere med instruktører som Peter Stein, Michael Hampe, Didier von Orlowsky og Anthony Pilavachy og med orkestre som Berliner Philharmonikerne, Jerusalems Symfoni Orkester, Komische Oper Berlin´s Orkester, WDR-Symfoni Orkester, Danmarks Radios Symfoni- & Underholdningsorkester samt med Lübecker Philharmonikerne.

I 2005 fortolkede hun den vanvittige Cecil i Blichers Hosekræmmeren af Svend S. Schulz på Den Fynske Opera. Den kendte operasanger Ulrich Cold skrev i Børsen om en præstation på "skyhøjt kunstnerisk niveau", og at man her kunne høre en sangerinde med "stemme, ydre, teknik og spilleglæde i stor stil". Derefter fulgte rollen Calisto i den genopdagede opera Giove in Argo af Händel på den Markgräfliche opera i Bayreuth i anledning af festivalen Bayreuther Barock 2006 med orkestret Concert Royal. Giove in Argo udkom efterfølgende på CD i en førsteindspilning hos Cantate Musicaphon Records. I sæsonen 2006/2007 sang hun titelrollen i operaen Pinocchio af Pierangelo Valtinoni som gæst på Komische Oper Berlin.

Lisa Tjalve har sunget mere end 20 forskellige roller på scenen, de fleste hovedroller. Der er tale om en alsidig kunstner, som bevæger sig både indenfor det lyriske sopran fag såvel som i de mere lyriske/(dramatiske) koloratursopranroller. Lisa elsker udfordringen i komplicerede operafigurer og lægger vægt på, at sangen og skuespillet går op i en højere enhed på scenen. I 2007 udkom hendes solo album "Lisa Tjalve, Lyric & Coloratura Arias Live, with Piano", på Bross-Art Records og på Danacord. Albummet afspejler hendes varme udtryksfulde timbre.

Sopranen blev kåret som førsteprisvinder, af den tyske "Renate Holm Operettenpreis" ved den internationale Paul-Lincke sangkonkurrence 2007 i forbindelse med Elblandfestspillene Wittenberge i Tyskland. Protektorer for festspillene er H.K.H. Dr. Friedrich Wilhelm Prins af Preussen, Ministerpræsident Matthias Platzeck og den verdenskendte Kammersanger Renate Holm. Sangerinden vandt ydermere engagementsprisen til at medvirke i festspillenes gallakoncert og fik oveni overrakt Emmerich Kálmán. Prisoverrækkelsen blev transmitteret på tysk tv. Lisa Tjalve er derudover semi-finalist ud af 205 sangere i Strasbourg festivalens internationale opera sangkonkurrence "D´Art Lyrique" 2007 med Barbara Hendricks som formand i juryen.

2008 kan hun bl.a. høres som Musetta i La Boheme med Musikdramatisk Teater. Kms Renate Holm har i efteråret indbudt sopranen til at synge en fælles koncertrække med Heilbronn Symphonikerne under protektion af "Gottlob-Frick Gesellschaft" www.gottlob-frick-gesellschaft.de Til jul og nytår er hun igen indbudt af operaen i Erfurt www.alteopererfurt.de til at synge sæsonens festlige galla-koncerter.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Lisa Tjalve er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Lisa Tjalve

For booking af Lisa Tjalve ring til nkbooking - tlf. 7020 3648


 Nyhedsbrev
E-mailadresse:

Tilmeld
Frameld
Nomineret
 Lisa Tjalve
Info
Kontakt
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
Email:
Relaterede kunstnere
- Absolute Kenter / Søeborg
- Anders Graae
- Anders Mikkelsen
- André Lundemann
- Andreas Bo Pedersen
- Anette Oxenbøll
- Anne Herdorf
- Annemette Hess
- Annette Heick
- Annette Klingenberg
- Ann-Mette Elten
- Ann-Mette Elten
- Asger Fonnesbech Jensen
- Bakkens Hviles Syngepiger
- Basim
- Basix
- Bertel Abildgaard
- Bich Quang
- Birthe Kjær
- Bjarne Langhoff
- Bjarne Lisby
- Bjørn & Johnny
- Bjørn Tidmand
- Black Magic
- Bramsen, Amstrup & Svarrer
- Brødrene Olsen
- Charlotte Guldberg
- Christina Chanée og Tomas n'evergreen
- Claus Rydskov
- Darlings of swing
- De 10 Kgl. Tenorer og en Kgl. Sopran
- De 3 Kgl. Tenorer
- De farende Svende
- De syngende Lussinger
- Den Danske Pavarotti
- Det Fede Kor
- Det Store Awardshow
- Det Syngende Selskab
- Dissing & Las synger Dylan Feat. Charlotte Møller på orgel
- DJ Dex & Kna Connected
- Dorthe Elsebet
- Dorthe Kollo
- Dorthe Zielke
- Du Gamle Måne
- Dwight Storey
- Eline Lund
- Elvis Duo
- Erik Grip
- Erik Jensby
- Eva Lucia
- Eventyrfortælleren
- Flemming Enevold
- Flemming Krøll
- For two to play
- Frederik
- Gert Henning-Jensen
- Grethe Mogensen
- Gry
- Guido Paevatalu
- Gustav Nyboe Hagner
- Henriette Andersen
- Holger Vig
- Hr Skæg
- Ib Grønbech
- Ida Corr
- Ivan Pedersen
- J. Elvis Larsen
- Jack Vreeswijk
- Jacob Venndt
- Jakob Sveistrup
- James Rasmussen Trio
- Jens "Polle" Andersen
- Jens Ove Lund
- Jens Sandager
- Jes Holtsø
- Jesper Flarup
- Jesper Lundgaard
- Jette Torp
- Jimilian Ismaili
- Johnny Hansen
- Johnny Reimar
- Julie Borgwardt-Stampe
- Julie Maria Lindell
- Kalle Brandt
- Katrine fra Lille Nørd
- Kaya Brüel
- Keld & Hilda
- Kim Schwartz
- Kim Sjøgren
- King Memphis - Elvis-kopi
- Kirsten de Neergaard
- Kirsten Siggaard
- Kisser & Søren
- Klaus Wunderhits
- Kristian og Jens Peter
- Kristian Rusbjerg
- Kurt Ravn
- Kaare Norge
- Laura Kjærgaard
- Leif Kerstein
- Lene Siel
- Lille Palle Andersen
- Linda Andrews
- Lis og Per
- Lisa Tjalve
- Lise Nees
- Lise Petersen
- Lise-Lotte Lohmann
- Lissen Marschall
- Liv Skotte
- Louise Dubiel
- Louise Espersen
- Malene Mortensen
- Maria Lucia
- Maria Montell
- Maria Rudi og Michael Bjørnson (Mariah & Michael)
- Marianne Mortensen
- Marianne Mortensen & Michael Vesterskov
- Marie Askehave
- Marie Carmen Koppel
- Markando
- Martin Stæhr Haugaard
- Mathias Pachler
- Michael Andersen
- Michael Carøe
- Michael Falch
- Michael Hamilton
- Michael Winckler
- Mike Elvis Andersen
- Mike Elvis Andersen
- Milo (fra RaiDen)
- Mohamed Ali
- Morten Vestergaard
- Müllers Catering
- Mystiske Mr. Mox
- Neumann Trio
- Nina Pavlovski
- Nutidens Bedste Syngepiger
- Nutidens bedste syngepiger Tove og Vibe
- OperaDivas
- OperaDivas
- Patricia
- Paul Winther
- Per Nielsen
- Pernille Schrøder
- Peter Belli
- Preben Kristensen
- Richard Ragnvald
- ROCKABILLY HEART
- Romantic Strings
- Sandra Monique
- Sanne Graulund
- Sascha Dupont
- Simon Mathew
- Simone
- Sine med Venner
- Skibet skal sejle i nat
- Soluna Samay
- Spam
- Star Tenors
- Stefan & Kim
- Stephanie Ravn
- Steven Hart
- Stevie Starr
- Stig Rossen
- Strengedrejerne
- Susanne Elmark
- Swing Sisters
- Syngeriet
- Søren Dahl - fra Cafe Hack
- Søren Krogh
- Søren Poppe
- The Rat Pack Brothers
- Thomas Mannsfeldt
- Tina Siel
- Tine Olsen
- Tobias Trier
- Tom Pedersen
- Troels Trier & Rebecca Brüel
- Troels Trier Solo
- Two and a half
- Ulduz - mavedans
- Vera
- Vi starter i det små
- Vibe Lauth
- Vivienne McKee
- Wanna Bee Gees
- Yazzmin
- Zindy Laursen