Holger Vig

rock & folk

Holger Vig har skrevet en række sange, som rammer både dybt og bredt.. Han bevæger sig ubesværet mellem forskellige genrer uden at miste intensitet og særpræg. Fra rock over latin til svingende ballader holdes den røde tråd af Holger Vigs finurlige tekstunivers.

Cd'en rummer fest og jubelstemning og umiddelbare ørehængere.. Samtidig er det en af den slags skiver, som bliver bedre og bedre, når fortællingerne og rimene, får lov at synke ind - mens melodierne får nerve og glød af et hold forrygende musikere.
Det er ikke fordi han ikke bider fra sig, når han spidder selvfedmen og det konforme. Men alle tilløb til sortseerens blå noter fejes af banen af den fremdrift og energi, som gennemsyrer numrene. Holger Vig leverer sine sange med en åbenhed, så man bare må overgive sig. En mand med sin guitar vender vrangen ud. Du kan da godt prøve ikke at lade dig rive med, når Holger Vig leverer en hyldest til ufornuften og mangfoldigheden. Til alt det krøllede og det skæve. Men. Det er svært at la' vær'! Det er en helstøbt cd med solide rødder i rock og folk. Den lyder som Dylan, Grundtvig, J.J. Cale og Allan Olsen, men allermest som Holger Vig. En debut som overbeviser. Rå og hudløs og tilpas upoleret. Smuk og melodiøs. "På gyngende grund" er et veloplagt udspil fra en debuterende veteran.Midtjyllands avis 29/9 2007

Holgers hyldest til ufornuften og mangfoldigheden

Tekst Kenneth Lynghøj

ALKEN: Endnu er Holger Vig »bare« Holger fra Alken. Men - hvem véd - om kort tid kan han være kendt i det ganske land, for sine medrivende melodier og finurlige sangtekster.
Holger Vig er ikke bange for at indrømme, at han drømmer om at høre sine sange på P4 - og måske endda på P1 - for som han siger, det er jo trods alt tekster med indhold.
I dag udkommer hans første cd. Den er indspillet i Poul Vinthers studie i Ry i løbet af foråret, men har i virkeligheden været op i mod 40 år undervejs - lige siden den lille Holger hjemme i Skive fik ørene op for Donovan og senere Pink Floyd, Weather Report og Genesis.
Musikalsk er der sket meget siden, og det samme gælder for Holgers liv, der har fulgt omveje omkring en typograf-uddannelse i Skive, en læreruddannelse på Den Frie Lærerhøjskole og foreløbig er endt med sit nuværende nat-arbejde som handicap-hjælper.
Men uanset hvad, han ellers har beskæftiget sig med, har musikken har altid været vigtig. Det er dog først nu - som 47-årig - at Holger Vig har fundet tid, lejlighed og penge til at satse helhjertet på musikkarrieren - og ikke mindst den mentale styrke til at turde tage sine egne sangtekster op af skrivebordsskuffen.
Holger Vig lærte sig selv at spille guitar som 10-årig. Men oprindelig var det bogtrykker-kunsten, som skulle være hans levevej. Han kom i lære som typograf, og fik job hos Maylands - kalenderforlaget i København. Og der kunne han såmænd sikkert have været ansat endnu, hvis ikke han havde taget sagen i egen hånd.
- Kort efter jeg startede, skulle en af kollegerne fejre sit 40 års jubilum. Det var i 1982, og hun var startet med at trykke kalenderen for 1942, så 1943 og så videre. Da tænkte jeg - det skal ikke være mig, siger Holger Vig, der droppede faget for at starte på Den Frie Læreruddannelse.
Siden har blandt andet brugt musikken i sin undervisning på Den Frie Ungdomsuddannelse i Odense, hvor arbejdede i mange år til »Fogh kom til magten og fik lukket dén«. Han flyttede sammen med kæresten, der boede i Boes, og sammen slog de sig ned i Alken, hvor de nu har boet i seks år.
Han tager dog stadig til Odense for at spille med gamle venner i »six-hand-band«, der spiller rock til fester. Alene optræder han også jævnligt som spillemand på værtshuse, højskoler, og hvor han ellers kan få lov, så det er en særdeles garvet troubadour, der nu pladedebuterer.
Dét med at forlade den slagne vej og turde tage omveje i livet for at udleve sine egne drømme, er noget, som der skal være plads god plads til i Holger Vigs version af det perfekte samfund.
Han er for eksempel ikke meget for den strømlinethed af ungdommen, som han mener regeringen fremavler. Udlængsel, ufornuften, nysgerrigheden og plads til forskellighed og alt det "skæve", er da også de temaer, som går igen i sangene på den nye cd.
En af sangene - den eneste som ikke er skrevet af Holger selv - er en genindspilning af Jeppe Aakjærs »Ole sad på en knold og sang«. Den er med, fordi den fortæller en fantastisk historie.
- Den handler om fårehyrden Ole, der trodsede sine nærmeste omgivelser og rejste ud for at opleve verden og se havet, mens fårene står tilbage på marken og glor. Det er en smædevise mod småtskåretheden, og den handler selvfølgelig om Jeppe Aakjær, der tilfældigvis også var fra Skive. Det er en genial tekst, siger Holger, der holder af gode historier, og uden sammenligning i øvrigt, nævner Allan Olsen og Sebastian som to af sine største inspiratorer.
Men hvordan hænger Holgers hyldest til nysgerrigheden, det skæve og mangfoldige så sammen med at han selv har slået sig til ro med familien i et bondehus i lille trygge Alken - langt fra storbyens mange tilbud og oplevelser?
- Jeg er utrolig glad for at bo i Alken. Jeg har egentlig altid være storby-menneske, og jeg ville aldrig kunne bo i et parcelhus-kvarter, men der er noget specielt ved Alken. Det har noget at gøre at her bor så mange forskellige mennesker, og der er et fællesskab. Folk kender hinanden og gider hinanden, selv om nogen er anderledes. Det behøver jo ikke være et cirkus, men det er utrolig vigtigt, der er plads til at man kan være forskellige, siger Holger og nævner købmanden og Mejeriet, som eksempler på aktiviteter beboerne i Alken samles om.
Han har skrevet på sine egne sange i 20 år, men da han kontaktede Poul Vinther i Ry var det for at indspille ét kopinummer sammen med sin datter. Men da studiemusikerne var hyret mødte Holger Vig pludselig op med musik og tekst til et helt nyt album.
- Tiden var åbenbart moden. Pludselig troede jeg på at jeg kunne gøre det, og det sprøjter stadig ud med tekster, siger den rutinerede spillemand.
- Jeg forventer ikke, at blive en stor stjerne, men jeg håber, at pladen vil blive spillet i landsdækkende radio, og drømmer om at skabe mig et lille navn - så jeg kan få masser af jobs i forsamlingshuse - og kan komme til at leve af musikken, siger Holger, der allerede har haft succes med et par af numrene.
Tre numre blev på forhånd udsendt via Poul Vinthers netværk. Poul Vinther producerer meget Dansk Top Musik og havde de helt rigtige kontakter, fortæller Holger Vig, hvis nummer "Poerten" faktisk formåede at ligge på Dansk Toppen i nogle uger i august og september.
- Det var bestemt ikke lige dér, jeg havde forventet, at slå igennem, men det var sjovt at prøve, siger den garvede pladedebutantSkive Folkeblad 29/9 07

Album efter mange år med guitaren


Lørdag udkommer resultatet af mange års musikinteresse. Holger Vig er 47 år og udgiver sit første album. Han er opvokset i Skive, men bor i dag ved Skanderborg. Interessen for guitaren har altid været der, og nu hvor han har en cd at sælge ud af, lægger han da også vejen forbi fødebyen for at give et nummer.

Holger Vig har haft et nummer på dansktoppen til trods for, at han ikke betragter sig selv som dansktopmusiker. Men producenten bag debutalbummet »På gyngende grund« arbejder meget med genren og havde derfor sendt en single videre til de rette folk.

- Det var et fantastisk deja vu. Jeg vidste ikke engang, om dansktoppen stadig eksisterede, og hvilken radiokanal den blev spillet på. Men det er da dejligt at blive spillet i radioen, siger Holger Vig.

Selv betegner han musikken i retning af rock og folk, og han håber, at albummet kan give nogle flere jobs som musiker. Han har selv betalt udgivelsen, og da han i sin tid bestilte tid i studiet, regnede han egentlig med hovedsageligt at indspille covernumre. Men tidspresset satte tilsyneladende gang i kreativiteten, for albummet rummer på nær en enkelt sang egne kompositioner og tekster.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Holger Vig er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Holger Vig

For booking af Holger Vig ring til nkbooking - tlf. 7020 3648


 Nyhedsbrev
E-mailadresse:

Tilmeld
Frameld
Nomineret
 Holger Vig
Info
Kontakt
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
Email:
Relaterede kunstnere
- Absolute Kenter / Søeborg
- Anders Graae
- Anders Mikkelsen
- André Lundemann
- Andreas Bo Pedersen
- Anette Oxenbøll
- Anne Herdorf
- Annemette Hess
- Annette Heick
- Annette Klingenberg
- Ann-Mette Elten
- Ann-Mette Elten
- Asger Fonnesbech Jensen
- Bakkens Hviles Syngepiger
- Basim
- Basix
- Bertel Abildgaard
- Bich Quang
- Birthe Kjær
- Bjarne Langhoff
- Bjarne Lisby
- Bjørn & Johnny
- Bjørn Tidmand
- Black Magic
- Bramsen, Amstrup & Svarrer
- Brødrene Olsen
- Charlotte Guldberg
- Christina Chanée og Tomas n'evergreen
- Claus Rydskov
- Darlings of swing
- De 10 Kgl. Tenorer og en Kgl. Sopran
- De 3 Kgl. Tenorer
- De farende Svende
- De syngende Lussinger
- Den Danske Pavarotti
- Det Fede Kor
- Det Store Awardshow
- Det Syngende Selskab
- Dissing & Las synger Dylan Feat. Charlotte Møller på orgel
- DJ Dex & Kna Connected
- Dorthe Elsebet
- Dorthe Kollo
- Dorthe Zielke
- Du Gamle Måne
- Dwight Storey
- Eline Lund
- Elvis Duo
- Erik Grip
- Erik Jensby
- Eva Lucia
- Eventyrfortælleren
- Flemming Enevold
- Flemming Krøll
- For two to play
- Frederik
- Gert Henning-Jensen
- Grethe Mogensen
- Gry
- Guido Paevatalu
- Gustav Nyboe Hagner
- Henriette Andersen
- Holger Vig
- Hr Skæg
- Ib Grønbech
- Ida Corr
- Ivan Pedersen
- J. Elvis Larsen
- Jack Vreeswijk
- Jacob Venndt
- Jakob Sveistrup
- James Rasmussen Trio
- Jens "Polle" Andersen
- Jens Ove Lund
- Jens Sandager
- Jes Holtsø
- Jesper Flarup
- Jesper Lundgaard
- Jette Torp
- Jimilian Ismaili
- Johnny Hansen
- Johnny Reimar
- Julie Borgwardt-Stampe
- Julie Maria Lindell
- Kalle Brandt
- Katrine fra Lille Nørd
- Kaya Brüel
- Keld & Hilda
- Kim Schwartz
- Kim Sjøgren
- King Memphis - Elvis-kopi
- Kirsten de Neergaard
- Kirsten Siggaard
- Kisser & Søren
- Klaus Wunderhits
- Kristian og Jens Peter
- Kristian Rusbjerg
- Kurt Ravn
- Kaare Norge
- Laura Kjærgaard
- Leif Kerstein
- Lene Siel
- Lille Palle Andersen
- Linda Andrews
- Lis og Per
- Lisa Tjalve
- Lise Nees
- Lise Petersen
- Lise-Lotte Lohmann
- Lissen Marschall
- Liv Skotte
- Louise Dubiel
- Louise Espersen
- Malene Mortensen
- Maria Lucia
- Maria Montell
- Maria Rudi og Michael Bjørnson (Mariah & Michael)
- Marianne Mortensen
- Marianne Mortensen & Michael Vesterskov
- Marie Askehave
- Marie Carmen Koppel
- Markando
- Martin Stæhr Haugaard
- Mathias Pachler
- Michael Andersen
- Michael Carøe
- Michael Falch
- Michael Hamilton
- Michael Winckler
- Mike Elvis Andersen
- Mike Elvis Andersen
- Milo (fra RaiDen)
- Mohamed Ali
- Morten Vestergaard
- Müllers Catering
- Mystiske Mr. Mox
- Neumann Trio
- Nina Pavlovski
- Nutidens Bedste Syngepiger
- Nutidens bedste syngepiger Tove og Vibe
- OperaDivas
- OperaDivas
- Patricia
- Paul Winther
- Per Nielsen
- Pernille Schrøder
- Peter Belli
- Preben Kristensen
- Richard Ragnvald
- ROCKABILLY HEART
- Romantic Strings
- Sandra Monique
- Sanne Graulund
- Sascha Dupont
- Simon Mathew
- Simone
- Sine med Venner
- Skibet skal sejle i nat
- Soluna Samay
- Spam
- Star Tenors
- Stefan & Kim
- Stephanie Ravn
- Steven Hart
- Stevie Starr
- Stig Rossen
- Strengedrejerne
- Susanne Elmark
- Swing Sisters
- Syngeriet
- Søren Dahl - fra Cafe Hack
- Søren Krogh
- Søren Poppe
- The Rat Pack Brothers
- Thomas Mannsfeldt
- Tina Siel
- Tine Olsen
- Tobias Trier
- Tom Pedersen
- Troels Trier & Rebecca Brüel
- Troels Trier Solo
- Two and a half
- Ulduz - mavedans
- Vera
- Vi starter i det små
- Vibe Lauth
- Vivienne McKee
- Wanna Bee Gees
- Yazzmin
- Zindy Laursen