Peter Belli

Solist

PETER BELLI - en levende legende indenfor dansk underholdning ! Få danske kunstnere har haft så omfattende en karriere som Georg Peter Brandt Belli - og færre endnu har været omkring så mange forskellige gøremål i branchen og klaret dem uden at miste populariteten.

Min lagkage har mange farver, sagde PETER BELLI engang i et interview, og sandt nok, blandt de mange stillingsbetegnelser Belli kunne skrive på sit visitkort er: Konferencier, film-, teater-, TV-skuespiller, sprechtstallmeister, bingovært, brevkassebestyrer og døds-drom-racer, men først og fremmest er PETER BELLI sanger - han er til pop, dansktop, soul, viser og rock - og han har haft succes med det hele.

Han har udgivet ikke mindre end 29 albums (heraf 2 dobbelte) og 63 singler - og hvor mange koncerter det er blevet til undervejs, har han for længst opgivet at holde tal på. Men han har sunget overalt, hvor der var en scene - i cirkus, i TV, i små og store rockklubber og mælkepopper, på blokvogne, i dansehaller og på de store rockfestivals i både Roskilde, Ringe og Skanderborg. Som en fortjent cadeau til den stemme der altid har været hans varemærke - modtog han i 1992 den eftertragtede GRAMMY som ÅRETS SANGER, Årenes sanger havde måske været en mere rigtig betegnelse, for PETER BELLI har været der længe og har altid været nærværende, uanset hvilken musikalsk genre det handlede om.

PETER BELLI's glorværdige karriere startede i 1959, hvor han med sit første orkester spillede i københavnske ungdomsklubber. Dette udviklede sig i starten af 1963 til et af datidens mest succesombruste orkestre nemlig - PETER BELLI & LES RIVALS ! ! ! Orkestrets succes var for datiden noget helt ekseptionelt ! PETER BELLI & LES RIVALS blev hurtigt landets førende pigtrådsorkester, og med PETER BELLI's 32 cm lange hår, blev han et fænomen i Dansk musik ! ! ! Et pladehit med You Better Move On gjorde konstellationen PETER BELLI & LES RIVALS til de unges favoritter på linje med The Beatles og Rolling Stones ! ! I 1966 fik PETER BELLI & LES RIVALS et af datidens mega-hits med Helt Igennem Respektabel. Tresserne blev et af PETER BELLI's suveræne årtier med masser af pladehits, TV-shows og live-koncerter for tusinder af mennesker.

PETER BELLI opnåede gennem tresserne at have så forskelligartede bands som LES RIVALS (pigtråd eller beat om man vil), SEVEN SOUNDS (forrygende band med blæser-sektion, som gjorde at PETER BELLI også kunne fremstå som soul-sanger), B.B. BROTHERS (fortrinsvis blues) og endelig FOUR ROSES som sammen med BELLI blev til datidens helt store pop-gruppe med adskillige hits, bl.a. Hvis Jeg Var Arbejdsløs.

Op gennem halvfjerdserne høstede PETER BELLI hit på hit - fortrinsvis med danske tekster - indenfor dansk populærmusik. Adskillige dansktop-træffere som bl.a. Kære Gamle Tog huserede hit-listerne, alt imens Belli turnerede landet på kryds og tværs. På et tidspunkt et sikkert trækplaster ved byfester, til koncerter m.v.
Efter næsten 20 års hårdt turné liv trak PETER BELLI sig midt i firserne lidt tilbage efter en uendelig række af triumfer. Arbejdspladsen de næste 10 år viste sig primært at blive dansk film, TV, teater og bingo. Mange husker ham nok som buschauffør i Wikke & Rasmussens populære Fra Tonny Toupé Til Sonny Soufflé, hvor Belli føjede endnu et hit til den omfangsrige række med Holbæk.

I starten af halvfemserne rørte PETER BELLI atter på sig på pladefronten, hvilket resulterede i et af de flotteste come-backs i dansk musikhistorie. Rockmusikken trak stadig i ulven, der fik et forrygende come-back med sin rolle som Mr. Martin i Den store lystfest, efterfulgt af Hoboexpressen En At Bli' Som, sunget af Peter i skøn samklang med Johnny Madsen og Nanna.
I halvfemserne fortsatte karrieren med bandet DE NYE RIVALER og meget roste albums som Yeah og Ribbet & Flået, hvor Belli vendte tilbage til rødderne. Hits som Hva' Gør Man, For Enden Af Regnbuen og København (fra en DC-9) var med til at sikre at PETER BELLI også i halvfemserne hører til blandt de mest populære danske sangere. PETER BELLI fik sit gamle publikum tilbage og samtidig et helt nyt, som ikke var født da Belli startede sin glorværdige karriere i tresserne. Bemærkelsesværdigt var det også, at PETER BELLI's come-back-hit netop blev hans gamle debut-single i et nyt arrangement You Better Move On - fra LP/CD'en Yeah. Dette blev PETER BELLI så enig om med sin kone June, og han turnerer nu det meste af året. PETER BELLI's CD Talisman blev rost til skyerne af anmelderne, solgte i tusindvis af eksemplarer og opnåede høje hitlisteplaceringer.

1999 blev et af PETER BELLI's mest spændende år nogensinde - ikke alene havde han 40 års jubilæum, hvor han optrådte i 17 TV-shows, 1 film, TV-serien Taxa, og bogen om hans liv Jeg Er, Som Jeg Er udkom.

Endvidere gav han 60 koncerter og sidst men ikke mindst udgav Sony dobbelt-CD'en Helt Igennem Respektabel.

År 2000 blev velnok PETER BELLI's hidtil største år i hans karriere. Det blev til ca. 100 optrædener ved festivaler, byfester, firmafester og andre spillesteder. Adskillige TV-shows, TV- & film-opgaver, og en ny pladekontrakt blev indgået.

2001 blev også yderst spændende - Ny CD blev udgivet 1.maj med TV-lancering, og i perioden 27/5 - medio november medvirker PETER BELLI i showet ØM I Las Vegas.

2002 har også budt på mange nye spændende opgaver, bl.a. flere TV-shows, samt en musical -
The Rocky Horror Show på Nørrebro's Teater i København ! ! !

I år 2003 markerede Peter Belli sin runde fødselsdag i Spanien. I anledning af dette gik han i indspilnings-studiet for sammen med en del af hans gamle venner fra Hit House-pigtrådsdagene - Jørgen Krabbenhøft fra The Hitmakers, Sir Henry, og Rock Nalle - at indspille en NY CD.

Efter udgivelsen drog de på turne med PETER BELLI's HIT HOUSE REUNION-SHOW - en kæmpesucces - ikke mindst på Plænen i Tivoli i København foran 10.000 begejstrede publikummer.
I November indspillede Peter Belli en række numre på Samsø sammen med en lang række musiker-venner. Resultatet en fremragende NY CD klar til udgivelse i 2004.

År 2004 Single-CD'en BITTER SNE opnår store anmelderroser, og fine placeringer på hitlesterne. Den efterfølgende komplette CD med titlen NÅR TIMERNE BLIVER SMÅ, får ikke blot det blå stempel af anmelderne, men bringer også den gamle Rock-Ulv tilbage på TOP 10-salgslisten over flest solgte eksemplarer. Det bliver til en 6. Plads ! Imponerende - her mere end 40 år siden sit gennembrud er PETER BELLI stadig Danmarks førende Rock-solist !!!

Året er planlagt til medvirken i et par TV-shows, bl.a. Hit med sangen, adskillige radio-udsendelser, og mange koncerter. Foråret byder på PETER BELLI'S HIT HOUSE SHOW - hvor Pbelli dennegang har inviteret tre af de store internationale sangere til at medvirke, nemlig CLIFF BENNETT (rå-hittede i tresserne med GOT TO GET YOU INTO MY LIFE), desuden TONY SHERIDAN - sangeren & guitaristen der brugte THE BEATLES som backing-gruppe !!!

Samt endelig ZOOT MONEY (der hittede med sin gruppe ZOOT MONEY & his BIG ROLL BAND og sangen BIG TIME OPERATOR - senest har ZOOT turneret i Rolling Stones-bassisten BILL WYMAN's band) - som backing for alle benytter Belli sit nye band FIVE ROSES.

Sommeren byder på en lang række optrædener på Festivals, Byfester, & Frilufts-scener, inden han til efteråret drager på en akustisk turne til koncert-stederne med sange fra sin nye CD NÅR TIMERNE BLIVER SMÅ.

Peter Belli - en levende legende !

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Peter Belli er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Peter Belli

For booking af Peter Belli ring til nkbooking - tlf. 7020 3648

Sidste nyt om Peter Belli

Peter Belli

ULVEN ER TILBAGE!

..... som du aldrig har hørt ham før!

Belli har aldrig været bange for at tage tingene til yderligheder, om det så var som pigtråds badboy eller motorcykelrytter i dødsdromen. Det kendetegner også den indsats han netop nu putter i indspilningerne af sit kommende album - det første med helt nyskrevne sange i 13 år! Her sættes dansk rockhistories måske mest markante stemme i et revitaliseret, skarpt lydbillede uden at gå på kompromis med den nerve og vildskab som altid har været Peter Bellis særkende.

Albummet bliver til i et tæt samarbejde mellem ulven og et ungt hold sangskrivere/producere; Marcus Winther-John (tidl Inside The Whale, sangskriver for bl.a. Tim Christensen, Sanne Salomonsen, Celina Ree m.fl) flankeret af bl.a. producer Thomas Steengaard (The Benefits).

Havde Tarantino lavet en road movie om Ulvens liv - havde soundtracket lydt sådan her! "..for rock and roll det kan ikke dø - så´n er det!"

Peter Belli tager på landsdækkende turné i foråret 2011 med et nyt hold musikere omkring sig og med Marcus Winther-John som kapelmester. Det bliver både med de nye sange, men også et genhør med de gamle hits "København (fra en DC-9)", "Hvad gør' man", "For enden af regnbuen", "Istedgade" - alle opdateret og arrangeret til den nye lyd som kommer til at definere Belli i det nye årti.

Ulven er tilbage - sulten som aldrig før og sikker på succes!


 Nyhedsbrev
E-mailadresse:

Tilmeld
Frameld
Nomineret
 Peter Belli
Info
Kontakt
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
Email:
Relaterede kunstnere
- Absolute Kenter / Søeborg
- Anders Graae
- Anders Mikkelsen
- André Lundemann
- Andreas Bo Pedersen
- Anette Oxenbøll
- Anne Herdorf
- Annemette Hess
- Annette Heick
- Annette Klingenberg
- Ann-Mette Elten
- Ann-Mette Elten
- Asger Fonnesbech Jensen
- Bakkens Hviles Syngepiger
- Basim
- Basix
- Bertel Abildgaard
- Bich Quang
- Birthe Kjær
- Bjarne Langhoff
- Bjarne Lisby
- Bjørn & Johnny
- Bjørn Tidmand
- Black Magic
- Bramsen, Amstrup & Svarrer
- Brødrene Olsen
- Charlotte Guldberg
- Christina Chanée og Tomas n'evergreen
- Claus Rydskov
- Darlings of swing
- De 10 Kgl. Tenorer og en Kgl. Sopran
- De 3 Kgl. Tenorer
- De farende Svende
- De syngende Lussinger
- Den Danske Pavarotti
- Det Fede Kor
- Det Store Awardshow
- Det Syngende Selskab
- Dissing & Las synger Dylan Feat. Charlotte Møller på orgel
- DJ Dex & Kna Connected
- Dorthe Elsebet
- Dorthe Kollo
- Dorthe Zielke
- Du Gamle Måne
- Dwight Storey
- Eline Lund
- Elvis Duo
- Erik Grip
- Erik Jensby
- Eva Lucia
- Eventyrfortælleren
- Flemming Enevold
- Flemming Krøll
- For two to play
- Frederik
- Gert Henning-Jensen
- Grethe Mogensen
- Gry
- Guido Paevatalu
- Gustav Nyboe Hagner
- Henriette Andersen
- Holger Vig
- Hr Skæg
- Ib Grønbech
- Ida Corr
- Ivan Pedersen
- J. Elvis Larsen
- Jack Vreeswijk
- Jacob Venndt
- Jakob Sveistrup
- James Rasmussen Trio
- Jens "Polle" Andersen
- Jens Ove Lund
- Jens Sandager
- Jes Holtsø
- Jesper Flarup
- Jesper Lundgaard
- Jette Torp
- Jimilian Ismaili
- Johnny Hansen
- Johnny Reimar
- Julie Borgwardt-Stampe
- Julie Maria Lindell
- Kalle Brandt
- Katrine fra Lille Nørd
- Kaya Brüel
- Keld & Hilda
- Kim Schwartz
- Kim Sjøgren
- King Memphis - Elvis-kopi
- Kirsten de Neergaard
- Kirsten Siggaard
- Kisser & Søren
- Klaus Wunderhits
- Kristian og Jens Peter
- Kristian Rusbjerg
- Kurt Ravn
- Kaare Norge
- Laura Kjærgaard
- Leif Kerstein
- Lene Siel
- Lille Palle Andersen
- Linda Andrews
- Lis og Per
- Lisa Tjalve
- Lise Nees
- Lise Petersen
- Lise-Lotte Lohmann
- Lissen Marschall
- Liv Skotte
- Louise Dubiel
- Louise Espersen
- Malene Mortensen
- Maria Lucia
- Maria Montell
- Maria Rudi og Michael Bjørnson (Mariah & Michael)
- Marianne Mortensen
- Marianne Mortensen & Michael Vesterskov
- Marie Askehave
- Marie Carmen Koppel
- Markando
- Martin Stæhr Haugaard
- Mathias Pachler
- Michael Andersen
- Michael Carøe
- Michael Falch
- Michael Hamilton
- Michael Winckler
- Mike Elvis Andersen
- Mike Elvis Andersen
- Milo (fra RaiDen)
- Mohamed Ali
- Morten Vestergaard
- Müllers Catering
- Mystiske Mr. Mox
- Neumann Trio
- Nina Pavlovski
- Nutidens Bedste Syngepiger
- Nutidens bedste syngepiger Tove og Vibe
- OperaDivas
- OperaDivas
- Patricia
- Paul Winther
- Per Nielsen
- Pernille Schrøder
- Peter Belli
- Preben Kristensen
- Richard Ragnvald
- ROCKABILLY HEART
- Romantic Strings
- Sandra Monique
- Sanne Graulund
- Sascha Dupont
- Simon Mathew
- Simone
- Sine med Venner
- Skibet skal sejle i nat
- Soluna Samay
- Spam
- Star Tenors
- Stefan & Kim
- Stephanie Ravn
- Steven Hart
- Stevie Starr
- Stig Rossen
- Strengedrejerne
- Susanne Elmark
- Swing Sisters
- Syngeriet
- Søren Dahl - fra Cafe Hack
- Søren Krogh
- Søren Poppe
- The Rat Pack Brothers
- Thomas Mannsfeldt
- Tina Siel
- Tine Olsen
- Tobias Trier
- Tom Pedersen
- Troels Trier & Rebecca Brüel
- Troels Trier Solo
- Two and a half
- Ulduz - mavedans
- Vera
- Vi starter i det små
- Vibe Lauth
- Vivienne McKee
- Wanna Bee Gees
- Yazzmin
- Zindy Laursen