Vokalselskabet Glas

Bulgarsk acapella

Glas betyder stemme på bulgarsk
"Vokalselskabet Glas" synger bulgarsk acapella musik - Gamle folkesange der i nyere tid er blevet gennem komponeret til moderne satser af Bulgariens mange dygtige komponister. Musikken er en unik sammensmeltning af gammelt og nyt, påvirket af østlige- og vestlige traditioner. "Le Mystére des Voix Bulgares" har gjort musikken verdenskendt.

Koncerter og rejser til Bulgarien '
Glas blev dannet i 2001 og har siden da optrådt på spillesteder, i kirker og kulturhuse rundt omkring i Danmark og Sverige. De har også medvirket på lydsiden af den danske film "Skagerak " instrueret af Søren Kragh Jacobsen.

Alle seks sangere har gentagne gange været i Bulgarien og har gennem studier ved bl.a. den bulgarske sangerinde Tzvetanka Varimezova (tidligere medlem af "Cosmic Voices") fået den bulgarske sang helt ind under huden. I 2002 deltog de i en koncert i Sofia med koret "Usmifka" og optrådte i den sammenhæng på bulgarsk fjernsyn.

Bulgarien er en musikalsk smeltedigel
Glas´ brede repertoire præsenterer de forskellige geografiske områders sangtraditioner i Bulgarien.

Den måde sangene bliver sunget på afspejler nemlig ofte hvilke egne de kommer fra. F.eks. har Rodope`s bløde bjerge inspireret til lange glidende toner og lyriske fraser, mens Pirins høje spidse bjerge udtrykkes ved hurtige, rytmiske melodier med mange små ornamenter.

Nogle af sangene fremfører Glas, som de oprindeligt blev sunget i de forskellige egne.

Det bulgarske klangideal er skarpt og kan minde om lyden af en sækkepibe.

Som hos sækkepiben hører man i sangene ofte en grundtone, en drone, der holdes i længere tid som grundlag for de andre stemmer. Ud af denne drone udspringer ornamenterede melodier, hvin og råb i både lige og skæve taktarter - til tider i arabiske skalaer og dissonerende jazzakkorder.

GLAS synger sangene og fortæller historierne
Teksterne handler om livet i Bulgarien. De er poetiske beskrivelser af kærligheden, krigen og dagligdagen, som den udformede sig før i tiden på torvet, på gården og i markerne. Skægge og hjertensskærende historier om menneskene, som Glas oversætter og fortæller igennem hele koncerten.

Stemmerne er:

Anne Eisensee
Født 1973, sopran.
Anne er danser og sanger uddannet ved European Dance Development Center i Holland. Hun har i sin interesse for folkesang opholdt sig i længere perioder i Bulgarien, Indien, Tyrkiet og Syrien hvor hun har studeret disse musiktraditioner. Hun har været gæstesolist i Oriental Mood, Tajuku og er den halve del at triphop-duoen DIS. De sidste 4 år har hun tourneret i Europa og Danmark med forestillinger af Palle Granhøj Danseteater i en eksperimenterende blanding af sang og dans.


Katrina Petersen
Født 1973, sopran.
Uddannet sanger ved Rytmisk Musikkonservatorium i København. Efter et toårigt ophold på Fridhem Musikhøjskole i Sverige blev interessen for folkesang vækket og hun har lige siden udviklet sin sangstil inden for svensk, bulgarsk og færøsk folkesang. Katrina har yderligere en bachelorgrad fra Musikvidenskabeligt Institut. Hun er pt bosat på Færøerne, hvor hun underviser i musik og sang.

Tine Refsgaard
Født i 1972, 1. alt.
Diplomuddannet sanger og musikunderviser fra Rytmisk Musikkonseratorium. Hun har gennem sin interesse for etnisk musik medvirket i orkestre og kor, der præsenterede musik fra Bulgarien, Brasilien, Cuba, Ghana og Zimbabwe.
Selv skriver hun skæve popviser på dansk og har flere udgivelser bag sig med egne tekster og musik.
Ydermere har hun medvirket på flere af Holger Laumanns CD-udgivelser og hun var gæstesanger i Niels Hausgaards show VILDSKAB i 2006.

Marte Schau
Født 1970 i Oslo, alt.
Uddannet skuespiller fra Nordisk Teaterskole i 1994.
Har udforsket en række genrer. Hun har medvirket på mange udgivelser og leveret musik til flere film og tv-produktioner. Hun er også komponist/tekstforfatter/sanger i duoen Melodelux.
Til daglig er Marte speaker og sanger på div. film og reklamer.

Else Schantz Juutilainen
Født 1961, bas.
Har tidligere sunget med Ida Kelarova i det tjekkiske sigøjnerkor "Gypsy Celebration" i 3 år.
Else har siden 1990 sunget i det bulgarske kvindekor Usmifka.
Else er cand. mag. i dansk.

Maria Kynne
Født 1970, bas.
Tog diplomeksamen, med sang som hovedinstrument, fra Rytmisk Musik-konservatorium i 1999. Hun har udgivet 2 CD'er i eget navn (Kynne/Ingvordsen) med originale kompositioner indenfor jazzgenren og medvirker på en række andre danske udgivelser. Har bla. spillet med Anne Linnet, Mads Vinding & Alex Riel, Pierre Dørge & Irene Becker. Maria underviser i sang, kor og sammenspil på Slagelse-, Frederiksberg- og Københavns MGK.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Vokalselskabet Glas er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Vokalselskabet Glas

For booking af Vokalselskabet Glas ring til nkbooking - tlf. 7020 3648


 Nyhedsbrev
E-mailadresse:

Tilmeld
Frameld
Nomineret
 Vokalselskabet Glas
Info
Kontakt
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
Email:
Relaterede kunstnere