Kristian Rusbjerg

Harmonikaspiller

Med over 20 års musikerfaring er der et stort repetoire at tage fra. Lige fra franske musettevalse og manouche, italienske tarantella'er, spanske pasodobler, svenske valse, danske viser, østriske tyrolerpolkaer og meget, meget mere.

Kristian Rusbjerg er autodidakt og har spillet harmonika det meste af sit liv. Han er vinder af musikkonkurrencen Frosini Grand Prix i '97, '98 og '99, men begyndte for alvor sin musikalske karriere i 2001 med en stor pladekontrakt og adskillige udgivelser til følge med hitpladerne "Harmonikatræffere", der resulterede i intet mindre end 1 guldplader og 1 platinplade, en nominering til en Danish Music Award og et samlet salg på omkring 100.000 CD'er.

Kristian Rusbjerg spænder over mange musikalske genrer og spiller i dag i et utal af sammenhæng, men er nok først og fremmest kendt for sit samarbejde med "Dræsinebanden, duoen Kristian & Jens Peter og Peter Vesth.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Kristian Rusbjerg er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Kristian Rusbjerg

For booking af Kristian Rusbjerg ring til nkbooking - tlf. 7020 3648

Sidste nyt om Kristian Rusbjerg

Kristian Rusbjerg

OPLEV HARMONIKASPILLEREN KRISTIAN RUSBJERG

23 år med harmonikaen... Hos Kristian Rusbjerg opstod interessen for harmonikaen, da han som 10-årig fik sin første harmonika. En lille rød pianoharmonika, som allerede efter to måneder blev udskiftet med en 4500 kr. dyr knapharmonika, skænket af Kristians bedstefar, der stadig er en aktiv harmonikaspiller."

"Hans forældre mente det var hul i hovedet at ofre så meget på en harmonika til ham, men hurtigt virkede det alligevel som en ret god ide. Kristian Rusbjerg havde let ved at lære at spille på den, og sammen med sin bedstefar spillede han i Videbæk Harmonikaklub. kristiang fik nok lidt ekstra opmærksomhed på grund af hans alder," erkender Kristian, der snart fik selskab af endnu en ung musiker.
 
Kristian & Jesper startede som duo i 1991 og blev hurtigt en velkendt del af det danske harmonikamiljø.
Sammen har de deltaget på harmonikatræf i hele landet samt dele af Sverige og Norge. Igennem tiden har både Kristian og Jesper deltaget i konkurrencer på harmonika og fra 1997 - 1999 var Kristian vinder "Frosini Grand Prix" i Danmark. I 2001 udgav Kristian og Jesper deres første cd, "Nu også på CD", som blev en stor succes i harmonikakredse. Så stor, at pladeselskabet CMC opdagede duoens talenter.Allerede året efter udkom så Kristian & Jespers første samling af "Harmonika træffere", og udgivelsen skrev lynhurtigt historie ved at sælge til guld på under tre måneder og endte helt oppe på en 4. plads på den danske slags hitliste. Siden inviterede Kristian & Jesper deres gode kammerat Jens Peter Nielsen ind i gruppen for at give musikken nyt liv.

Dette endte med endnu en udgivelse "Harmonika træffere II" som denne gang blev med som trio. Samme år blev "Harmonika træffere" nomineret til en Danish Music Award i kategorien "Bedste Dansktop Udgivelse", dog uden at vinde prisen. Jesper, som Kristian startede med at spille sammen med valgte i slutningen af 2003, at indstille karieren i musikken og i stedet lægge sine krafter i sit civile arbejde i IT brancen. Dette gjorde trioen til en duo igen "Kristian & Jens Peter" som i 2004 udgav den 3. plade hos pladeselskabet CMC nemlig "Svenske harmonika træffere". Samme år kunne "Harmonika træffere" indkassere en platin plade for 40.000 solgte eksemplarer og "Harmonika træffere II" fik en guld plade for 20.000 solgte eksemplarer. Samme år optrådte Kristian og Jens Peter i den danske film "Inkasso" med deres eget nummer "Den franske hotdog" I 2005 udgiver Kristian og Jens Peter endnu en plade og denne gang bliver deres faste orkester Cardas Trioen introduceret. Pladen som kommer til at hedde "Samba Romantica" bliver præget af meget af den musik som har været inspiration og musikalsk drivkraft for duoen siden de begyndte at spille. Samme år optræder Kristian og Jens Peter på Dræsinebandens "De bedste sømandssange" udgivet under samme pladeselskab.


 Nyhedsbrev
E-mailadresse:

Tilmeld
Frameld
Nomineret