De gyldne løver

- dansk folkemusik med et glimt af irske undertoner.

Kender du et af følgende numre: "Hjemmebrændt", "Skænk et par drammer", "En omgang til", "Drik ud, folkens" eller "Et glas porter"? Eller hvad med: "Fru Jensens søn", "Manden som opfandt øl" eller "Jeg er ikke som de andre"?

Hvis svaret er ja, har du hørt De Gyldne Løver før, hvis svaret er nej, har du haft en hård barndom.

De Gyldne Løver er en gruppe, der spiller dansk folkemusik med et glimt af irske undertoner. Mange af deres tekster er derfor danske (og handler om ØL), mens andre numre er på engelsk (som f.eks. slageren "Galway Bay").
De gyldne løver har eksisteret siden 1967, og kunne derfor i 1997 fejre 30 års jubilæum med albummet "Fæ og folk". Men De Gyldne Løver eksisterer stadig den dag i dag, hvor de hyppigt optræder på flere danske spillesteder, med deres enorme repertoire.

At De Gyldne Løver er nogle lystige karle ses bl.a. på bagsiden af albummet "En omgang til", hvor Niels Hausgård kommer med denne kommentar om gruppen: "... store, stærke mænd er ofte løbet grædende bort fra DE GYLDNE LØVERS bord. Har man en lun sommeraften i skæret fra solens sidste stråler oplevet at sidde med LØVERNE over en kølig lædskedrik og lytte til særdeles detaillerede beretninger om mange års rejser i ind og udland, da får man den underlige følelse af, at vanviddet lurer lige om hjørnet..."

Selv om De Gyldne Løver efterhånden har haft over 30 år på scenen, optræder de stadigt regelmæssigt både i "Hjemlandet" (Vendsyssel - det nordlige Jylland), men også "Djævleøen" (Sjælland) lægger de hvert år turen forbi.

De Gyldne Løver består af følgende medlemmer:
JENS "MEMPHIS" NIELSEN: Violin, tin whistle, bombarde og sang.

JENS BJØRN-HANSEN: Banjo, mandolin og sang.

CARSTEN HOLST: Guitar og sang.

KARL JØRGENSEN: Bas og sang.

IB BUCHOLTZ HANSEN : Keyboard og harmonika.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på De gyldne løver er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på De gyldne løver

For booking af De gyldne løver ring til nkbooking - tlf. 7020 3648

Sidste nyt om De gyldne løver

De Gyldne Løver

40 ÅR OG STADIG IKKE SOM DE ANDRE!

Efter 40 år med rævepis og terpentin på Valsen og ved Hawet fylder landets ældste folkemusikgruppe, De Gyldne Løver, atter rundt og er stadig noget for sig selv.

De Gyldne Løver, en institution i dansk musik med stort set samme besætning igennem alle årene, har leveret fællessang til sommerhuset, bilferien i folkevognen til Harzen og fugtige fester for folket siden 1967.

I jubilæumsåret 2007 brøler de stadig med klar røst på trods af fire årtier med tusinder af jobs for titusinder af mennesker i både ind og udland. Manken er blevet lidt tynd og falmet, gangen knap så taktfast, men de fem vendelboer forstår dog som altid at fylde krus og koncertsale landet over på trods af en gennemsnitsalder på over de 60.

I jubilæumsåret indtager de en række spillesteder både nord for Limfjorden og i øvrigt over det ganske land.. Mere humoristiske og skarpe end nogensinde før, selvom de stadig har kufferten fyldt med de klassiske hits, de er elskede for blandt såvel gamle som unge.

"I skal tage 25 år til, men så skal I nok også holde!" sagde Niels Hausgaard til De Gyldne Løvers 25 års jubilæum, men det kan ikke garanteres, at de fem nordjyder ikke tager 30 i stedet.


 Nyhedsbrev
E-mailadresse:

Tilmeld
Frameld
Nomineret
 De Gyldne Løver
Info
Kontakt
NKBOOKING
Booking Tlf. 7020 3648
Email:
Relaterede kunstnere