Cliffters

Danseorkester

Det var flere år før The Beatles gennembrud ,at Cliff Richard og The Drifters (Shadows) inspirerede og navngav Danmarks første guitarorkester i 1960.

Allerede året efter overhalede The Cliffters sine idoler på den hjemlige hitliste.

Gruppen startede sin karriere med fast engagement i det københavnske dansetempel KISBYES DANSEHAL i Kødbyen og senere fulgte det legendariske spillested JOMFRUBURET på strøget.
Gruppen adskilte sig fra de tidligere rockorkestre ved elegant sceneoptræden med ens hvide guitarer, lilla habitter og laksko.
Denne stil har Cliffters bibeholdt 44 år efter.

Det var her en talentspejder fra pladeselskabet Philips hørte det populære orkester og der blev omgående tegnet pladekontrakt.
Indspilningerne blev foretaget i Islev Bio (efter biograftid) og biografens toilet blev anvendt som ekko-rum.

Debut pladen "How Wonderfull To Know " indtog omgående førstepladsen på Radio Mercurs hitliste som dengang var Danmarks eneste radioliste. Uheldigvis kunne den kun høres af et begrænset publikum på Sjælland ,så det var først da gruppen optrådte på TV at resten af landet fik kendskab til det nye idolorkester.

Dette er længe før TV-Byen blev opført og tv-optagelserne fandt dengang sted i kælderetagen i Radiohuset.

Kort efter udgivelsen af de første plader tog gruppens forsanger Reimar Kristensen, der var fra Odense, navneforandring til Johnny Reimar.

Den ene succesplade efterfulgte den anden men størst blev "Walk On By " og "Django". Sidstnævnte blev skrevet af gruppens legendariske guitarist Mogens "Django" Petersen og blev Cliffters internationale gennembrud.

Indspilningen blev udsendt i 50 lande og sælges stadig, mere end 40 år efter, i Asien.

I 1962 fik The Cliffters tilbud om medvirken i Cirkusrevyen og kort efter fulgte turneer i Norge, Sverige og Finland.

Det var en dramatisk hændelse der skulle afslutte The Cliffters glorværdige karriere som kun varede ca.3 år. Men The Cliffters opnåede at blive Danmarks første idolorkester og huskes stadig af en stor trofast fanskare.

Ved en koncert i K.B. Hallen i 1963 fik forsangeren, Johnny Reimar, et så alvorligt stød på sin guitar at han omgående blev kørt på hospitalet med brud på rygsøjlen.

Dette medførte et længere hospitalsophold og efter dette, turde Reimar ikke længere spille på sin elektriske guitar.

Herefter startede han sin solokarriere medens Cliffters ,med skiftende forsangere, fortsatte nogle år endnu.

Hermed var der sat punktum for et kapitel i dansk rock-historie.

I 1987 fik man i Tivolis Vise Vers Hus den ide ,at samle det gamle hæderkronede band igen og det blev til en uges gigant-succes, hvor tusinder måtte gå forgæves for at genopleve den nostalgiske musik fra deres ungdom.

Efterspørgslen var så stor ,at de fem originale medlemmer besluttede at fortsætte samarbejdet nogen tid endnu.

Det er foreløbigt blevet til mere end to årtier.
Altså næsten 10 gange så lang tid som gruppen havde eksisteret i tresserne.Specielt huskes Færgen Sjælland, hvor The Cliffters var husorkester og spillede mere end 1000 gange. For et par år siden besluttede gruppen at holde en "pause" .

Dette skyldes bl.a. at Johnny Reimar, der nu var blevet kultfigur hos de unge, alene måtte drage af sted med sin Tyrolerhat til Festivals og Diskoteker.

Desværre forlod Færgen Sjælland også det københavnske bybillede men efterspørgslen på The Cliffters var der stadig.

Det har fået rock-legenderne til at stemme de gamle fenderguitarer og de fem musikere ,med Johnny Reimar i spidsen ,er igen klar til at indtage landet med deres kendte 60 `r repertoire.

Cliffters har for nylig fået gruppens oprindelige basguitarrist , Lars Koefoed tilbage. Lars var kun 15 år da han var med til at grundlægge Danmarks ældste
guitarorkester-
De øvrige originale medlemmer er Ole Rasmussen på keyboard, Jan Petersen trommer og naturligvis Johnny Reimar sang og rytmeguitar.
Som erstatning for Mogens "Django" Pedersen der døde for en del år siden har gruppen fået en helt ung guitarist med,Torben Brandstrup, der begyndte sin karriere som formand for Cliffters fan-club .

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Cliffters er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Cliffters

For booking af Cliffters ring til nkbooking - tlf. 7020 3648

Sidste nyt om Cliffters

The Cliffters vender tilbage

DANMARKS ÆLDSTE GUITARORKESTER

EFTER EN PAUSE VENDER DANMARKS ÆLDSTE GUITARORKESTER TILBAGE.

For et par år siden besluttede gruppen at holde en "pause" .
Dette skyldes bl.a. at Johnny Reimar ,der nu var blevet kultfigur hos de unge, alene måtte drage af sted med sin Tyrolerhat til Festivals og Diskoteker.

Desværre forlod Færgen Sjælland også det københavnske bybillede men efterspørgslen på The Cliffters var der stadig.
Det har fået rock-legenderne til at stemme de gamle fenderguitarer og de fem musikere ,med Johnny Reimar i spidsen, er igen klar til at indtage landet med deres kendte 60'er repertoire.
Cliffters har for nylig fået gruppens oprindelige basguitarrist, Lars Koefoed tilbage. Lars var kun 15 år da han var med til at grundlægge Danmarks ældste Guitarorkester.

De øvrige originale medlemmer er Ole Rasmussen på keyboard, Jan Petersen trommer og naturligvis Johnny Reimar sang og rytmeguitar.

Læs mere om The Cliffters


 Nyhedsbrev
E-mailadresse:

Tilmeld
Frameld
Nomineret