Gia og Filip Gade

Kirkekoncert

Gia & Filip Gade optrådte i en lang årrække blandt de mest kendte danske solister; men trak sig af helbredsmæssige årsager i sig delvist tilbage i starten af dette årtusind. Nu har du mulighed for at booke dem til din kirke.

Filip Gade - oldebarn af den verdensberømte komponist Jacob Gade - er uddannet på musikkonservatoriene i København og Århus. Herefter videregående studier i et af harmonikaens metropoler nemlig Beograd hos lederen af TV-orkesteret Ljubisa Pavkovic.

Gia Gade er født i Finland, opvokset i Sverige, men uddannet på Musikkonservatoriet i Århus i Danmark. Herefter videregående studier med violinen i musikkens by, Wien,

Gia Gade
Er ud af sigøjnerfamilie; født i Finland, opvokset i Sverige, men uddannet på Det Jydske Musikkonservatorium hos Tutter Givskov og Henrik Sach­senskjold. Herefter videreuddannelse i Wien hos professor Ernst Kovacic samt i Salzburg og Berlin hos koncertmesteren i Berliner Philhar­mo­ni­kerne, Leon Spierer.

Hun har i over ti år været fastansat i Århus Symfoniorkester, men arbejder i dag udelukkende freelance som sang- og violinsolist sammen med Filip Gade.

I 1990 blev Gia Gade tildelt Børge Schrøder og Hustru Herta Finnerups Musiklegat på 65.000 kr.

"Henrivende sangerinde"Morgenavisen Jyllandsposten


"Behersker violinen med stor virtuositet"Amtsavisen, Randers

"Hendes talent og kunnen gik op i en højere enhed med mulighederne i det fine instrument.
Desuden synger hun med en stemme, der går til hjertet"
Holbæk Amts Venstreblad


Filip Gade
- oldebarn af den verdensberømte komponist Jacob Gade - er uddannet på Det Kgl. danske Musikkonservatorium og Det Jydske Musikkonservatorium hos Jytte Niendorf von Rüden, Lars Holm og Mogens Ellegaard. Herudover videregaående studier hos lederen af folkemusikorkesteret ved Radio-TV Beograd, harmonikavirtuosen Ljubisa Pavkovi´c.

Han har specialiseret sig i folkelig musik bl.a. gennem flere studieophold i Jugoslavien og Makedonien.

"Filip Gade har udviklet harmonikaspillet til et niveau, der har fået musikverdenens øjne op for, at instrumentet kan bruges til mere end sømandssange eller tomt artisteri i tunge transskriptioner af klassisk musik."
Århus Stiftstidende

"Violin og harmonika er ingen almindelig instrumental besætning. Gia & Filip Gade viste, at det kan gøres med vidunderligt resultat."

"Sammen udgør de en perfekt duo, der med et forrygende sammenspil skaber stor musik af alt, hvad de sætter på programmet"
Holbæk Amts Venstreblad


Gia og Filip Gade optrådte første gang sammen til en fest på konservatoriet i sommeren 1981; senere spillede de kammermusikalsk sammen i Antonin Dvorak's "Bagateller" op. 47. Men først efter Filips hjemkomst fra et langt studieophold i Jugoslavien intensiverede de samarbejdet i 1985 og begyndte for alvor at optræde professionelt sammen.

Gia & Filip Gade fik deres markante gennembrud som solister i Danmark ved et af Eugen Tajmers præsentationsshows i Falkonercenteret i København i starten af februar 1991. Desværre kom Gia ganske kort tid derefter (i august 1991) ud for en alvorlig trafikulykke, hvis eftervirkninger gjorde, at Gia i 1992 måtte trække sig tilbage fra sit også meget fysisk krævende job som solospiller i violingruppen i Århus Symfoni Orkester, hvor hun ellers havde været fastansat i over 10 år. Men heldigvis lykkedes det for Gia & Filip Gade at holde sig på banen i en årrække som solister, dels ved i en lang periode at trække kraftige veksler på Gias glimrende sangtalent, dels i kraft af stor afveksling i repertoiret.

I slutningen af firserne samt starten af halvfemserne optrådte de således i en række tv-udsendelser i Danmark og to gange i "Wesenstund" på TV-Norge i 1996. Desuden optræden i "Vinterspillene på Lillehammer" 1997.

De sidste par år, hvor de også har haft adresse på Skeikampen i Norge har de dog trukket sig meget tilbage fra det pulserende turneliv, og har suppleret deres konservatorieuddannelser med henholdsvis kirkesanger og kirkeorganist uddannelsen fra Vestervig Kirkemusikskole.

Til gengæld spiller de ofte i Skei Fjellkirke, Gausdal, hvor dronning Margrethe II's altertavle befinder sig. Således sang Gia Gade postludiet "Fjell-Noreg" af Sparre Olsen ved indvielsen af fjellkirken den 4. november 2001, og det er ikke den eneste gang, de har spillet til gudstjeneste i kirken, hvor der har været royalt besøg. Lejlighedsvist genoptager de dog koncertvirksomheden også i Danmark. I januar 2002 var de således med stor succes på en nytårskoncertturne med det 70 mand store symfoniske orkester "Lauseniana".

Filip Gade har siden 1. maj 2003 været fastansat som kirkeorganist/kantor i Vestre Gausdal Prestegjeld i Norge.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Gia og Filip Gade er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Gia og Filip Gade

For booking af Gia og Filip Gade ring til nkbooking - tlf. 7020 3648


 Nyhedsbrev
E-mailadresse:

Tilmeld
Frameld
Nomineret