Sir Henry & His Butlers

60'er band

Sir Henry & His Butlers er godt gedigen 60´er rock med det legendariske orkester "Sir Henry" med Ole Bredahl i front.
Hvem husker ikke hits som: "Beautiful Browneyes" og "Let´s Go" hvilket naturligvis er nogle af de sange som indgår i Sir Henry´s repertoire.

Fuld fart på og et fyldt danse-gulv er nogle af kendetegnene når dette velspillende 60ér band går på scenen.

Sir Henry & His Butlers, var en pigtråds-rock/popgruppe som blev dannet i sommeren 1964 i København, Danmark. Gruppen er mest kendt for sine frontfigurer Ole Bredahl og specielt Tommy Seebach samt sangen Let' Go. Kendetegnet for gruppen har været Ole Bredahl som organisator, hvorimod den restende del af Sir Henry and his Butlers har været skiftet ud med nogle års mellemrum siden gruppens fødsel.

Gruppen er en videreførelses af en anden gruppe kaldet Five Danes som blev opløst i foråret 1964. Den nye gruppe består i starten af Ole "Sir Henry" Bredahl (sang, bas), Carsten Elgstrøm (guitar) samt Leif Davidsen (tromme). Som trio deltager de i en De Danske Beatles-konkurrence i Holte Hallen i april 1964. Kort tid efter denne optræden bliver gruppen udvidet med Poul Petersen (guitar) og Leif Davidsen bliver erstattet med Jens Bøgvad, tidligere fra The Flintones. Gruppen bliver populær omkring de københavnske spillesteder, specielt i Bakkens Place Pigalle hvor de agerer husorkester. Dette skyldes ikke mindst deres singledebut Hi Heel Sneakers/Sick and Tired i 1964. I efteråret samme år får gruppen deres gennembrud med udgivelsen af deres anden single Let's Go. Singlen bliver et hit, ikke blot i Danmark, men også i Sverige og Norge og ender med at blive solgt i 50.000 eksemplarer.

I januar 1965 bliver Sir Henry & His Butlers udvidet med Tommy Seebach (orgel, sang), som på daværende tidspunkt blot var 15 år. Han bliver sammen med Ole Bredahl gruppens nye frontfigurer. Samme år skifter gruppen plademærke til EMI og opnår her en række hits, bl.a.: Times Are Getting Hard, Beautiful Brown Eyes og Marianne alle udsendt i 1966. I løbet af efteråret af 1967 udsendes singlen Camp som bliver et internationalt hit, specielt i Nederlandene og Belgien. Nummeret var et instrumentalnummer, hvor hovedinstrumentet var en redekam. I tiden efter Tommy Seebachs indtog i gruppen, ændrer bandet stil. Oprindeligt var deres musik kopiudgaver af engelsk beat og dette ændres til en mere original popsound med numre som er komponeret af bandets egne medlemmer, primært af Ole Bredahl og Tommy Seebach. Denne nye musikstil udmundede i en LP udsendt i 1968 med navnet H2O. I 1970 blev gruppens navn forkortet til blot Sir Henry. Ole Steen Nielsen bliver to år efter erstattet af Claus Asmussen, tidligere fra The Noblemen og senere Shu-Bi-Dua. Denne sammensætning indspiller og udgiver i 1973 gruppens 10 års jubilæumsalbum Listen.

Ole Bredahl og Tommy Seebach Mortensen beslutter i 1975 at reorganisere gruppen sammen med Torben Johansen (guitar) og John Roger (tromme), sidstnævnte tidligere fra Teenmakers. De fire herre indspiller samme år albummet Flashback. I løbet af året påbegynder Tommy Seebach en solokarrie som skulle vise sig at blive ganske succesfuld. På grund af denne succes forlod han endeligt gruppen i 1977. Samme år valgte Ole Bredahl at indspille en solo-LP med titlen Tivoli/O. Henry hvorpå nogle af de populære Sir Henry-sange var at finde. Succesen bliver ikke på samme højde som hos Tommy Seebach. Efterfølgende bliver Sir Henry reetableret med jævne mellemrum af Ole Bredahl, dog uden større succes. Dog fik de i 1980 et mindre hit med Juicy Lucy, hvor Sir Henry nu bestod af Ole Bredahl, Søren Bundgård (keyboard), Kurt Bo Jensen (guitar) og Ole Carsten Juul (tromme) (blev erstattet af Sten Kristensen i 1983). Til Dansk Melodi Grand Prix i 1983 deltog de som backinggruppe for Kirsten Siggaard med melodien Og livet går. Året efter deltager Søren Bundgård og Kirsten Siggaard igen i Dansk Melodi Grand Prix som duo'en Hot Eyes med melodien Det' lige dét, med hvilken de vinder.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Sir Henry & His Butlers er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Sir Henry & His Butlers

For booking af Sir Henry & His Butlers ring til nkbooking - tlf. 7020 3648

Sidste nyt om Sir Henry & His Butlers

Sir Henry & His Butlers

60'ER MUSIK

Så er der pigtråd med Sir Henry & His Butlers. Genoplev hittene fra det populære hithouse

Sir Henry & His Butlers spiller til dans 4x45 min. Vejl. Pris Kr. 25.000,- eller 1x70 min. koncert med det populære 60'er band


 Nyhedsbrev
E-mailadresse:

Tilmeld
Frameld
Nomineret