Kristian og Jens Peter

Harmonikatræffere

De kan spille solen frem på en fransk fortovscafé med liflig musettevals og få skørterne til at flagre på de nordiske bondepiger i forrygende sekstur og syvspring. Men de kan også spille i sydlandske toner i et halsbrækkende tempo, så man ser tyrefægtere for sig, kæmpe for livet i en ophidset og stemningsfuld arena

SOLISTSHOW
Kristian & Jens Peter er det perfekte valg, når det drejer sig underholdning til både indendørs og udendørs arrangementer. Der bliver serveret harmonikamusik af høj klasse i et meget alsidigt repertoire. Kristian & Jens Peter forstår at sammensætte et program, der både indeholder bravurnumre og kendte danske og udenlandske evergreens. I bravurnumrene, hvor der virkelig er fart over feltet, viser de to virtuoser, hvor stærkt man kan spille, altså egentlig artistiske numre. En stor del af repertoiret består af fransk musettemusik og svensk harmonikamusik; men publikum kan også glæde sig til at høre arrangementer af danske evergreens som: "Forelsket i København" og "Hvorfor er lykken så lunefuld". Kristian & Jens Peter kan engageres alene eller med 3-mands rytmegruppe - de medbringer naturligvis eget lydanlæg.

KONCERTER
Kristian & Jens Peter optræder til koncertarrangementer overalt i landet - her bliver de akkompagneret af deres faste rytmegruppe bestående af bas, guitar og trommer. En koncert med Kristian & Jens Peter byder på kendte numre som eksempelvis Tico Tico, men også mere ukendte numre af Kristian & Jens Peters forbillede, et italiensk-amerikansk harmonika-fænomen ved navn Pietro Frosini.

PENSIONISTUNDERHOLDNING
Kristian & Jens Peter er efterspurgte til otiumarrangementer, hvor de underholder med et repertoire tilpasset et ældre publikum enten som underholdningsindslag eller som musik under middagen/kaffen.

KIRKEKONCERTER
75 minutters forrygende harmonikamusik i kirkerummet, hvor Kristian & Jens Peter byder på en utraditionel kirkekoncert med koncertstykker for harmonika, årstidens salmer og sange samt naturligvis en del af melodierne fra "Harmonikatræffere" - CD´erne.

SPECIELOPGAVER
Kristian & Jens Peter påtager sig gerne specielopgaver som eksempelvis udelukkende musette-musik til fransk tema-aften, akustisk musik v. receptioner o. lign., repertoire bestående primært af julemusik - Jo vildere idé des større udfordring, og det elsker Kristian & Jens Peter

Biografi
Kristian Rusbjerg, den blot 25-årige harmonikaspiller fra Brønderslev, har været med på alle tre udgivelser i harmonika-serien fra CMC Records - med skiftende kolleger.

På det første album spillede han sammen med den lidt ældre Jesper Møller Christensen, og på album nummer to var duoen forvandlet til en trio - med tilkomsten af den erfarne Jens Peter Nielsen, der er en 32-årig familiefar og lastbilchauffør fra Løgten ved Århus.

Nu er gruppen igen reduceret til en duo. Jesper har på grund af travlhed med sit civile job i IT-branchen valgt at træde ud, og derfor hedder duoen nu Kristian & Jens Peter.

Startede som børn
Hos Kristian opstod interessen for harmonikaen, da han som 11-årig fik sin første harmonika. En lille rød pianoharmonika, som allerede efter to måneder blev udskiftet med en 4500 kr. dyr knapharmonika, skænket af Kristians bedstefar, der stadig er en aktiv harmonikaspiller.

"Mine forældre mente det var hul i hovedet at ofre så meget på en harmonika til mig, men hurtigt virkede det alligevel som en ret god ide. Jeg havde let ved at lære at spille på den, og sammen med min bedstefar spillede jeg i Videbæk Harmonikaklub. Jeg fik nok lidt ekstra opmærksomhed på grund af min alder," erkender Kristian, der snart fik selskab af endnu en ung musiker.

Kristian & Jesper startede som duo i 1991 og blev hurtigt en velkendt del af det danske harmonikamiljø. Sammen har de deltaget på harmonikatræf i hele landet samt dele af Sverige og Norge. I 2001 udgav de deres første cd, "Nu også på CD", som blev en stor succes i harmonikakredse. Så stor, at pladeselskabet CMC opdagede duoens talenter.

Allerede året efter udkom så Kristian & Jespers første samling af harmonika træffere, og udgivelsen skrev lynhurtigt historie ved at sælge til guld på bare to måneder. Siden inviterede Kristian & Jesper deres gode kammerat Jens Peter Nielsen ind i gruppen for at give musikken nyt liv.

Akkurat som Kristian begyndte han at spille harmonika i en meget ung alder. Faktisk var Jens Peter blot fem år, da han fik sin første lille harmonika. Som syvårig begyndte han at modtage undervisning, og siden har han spillet i Ebeltoft harmonikaklub, orkestret Kim & Jens Peter's og som solist. Musikstilen hos Jens Peter er norsk, svensk og italiensk inspireret, hvor Kristian & Jesper primært havde fælles udgangspunkt i den franske spillestil og komponisten Pietro Frosini, hvis numre da også prægede de første cd-udgivelser.

Ønsker du yderligere oplysninger og priser på Kristian og Jens Peter er du velkommen til at ringe eller sende en mail, se vores Bookingforespørgsel, hvor du beskriver dit arrangement og vi vil vende tilbage med priser på Kristian og Jens Peter

For booking af Kristian og Jens Peter ring til nkbooking - tlf. 7020 3648


 Nyhedsbrev
E-mailadresse:

Tilmeld
Frameld
Nomineret